Байкал ЕМ1 при борба с вредители и болести. Приготвяне на ЕМ5

Байкал ЕМ1 при борба с вредители и болести. Приготвяне на ЕМ5

Приготвяне на ЕМ5

ЕМ5 представлява екологично, безопасно средство за защита на растенията, създадено въз основа на препарата Байкал ЕМ1. Той е най-ефективен за профилактична обработка на растенията с цел повишаване на тяхната устойчивост към болести и вредители. ЕМ5 се използва за пръскане на растенията в периода на техния растеж. При пръскане трябва да се постигне пълно намокряне на листата от горната и долната страна. Под действието на препарата покривните тъкани на листата стават все по-плътни и трудно проницаеми за инфекция. Изменя се също така състава на клетъчния сок, така че вкусът на листата става слабо привлекателен за вредителите и те избягват да се хранят и да оставят яйца на обработените растения.


Купи Байкал ЕМ1 за 13,2 лв

Кликнете на количката за да осъществите покупка на препоръчана цена от вносителя

За приготвяне на препарата в чист литров буркан се наливат 600 мл нехлорирана вода, 100 мл готварски оцет, 100 мл водка и 100 мл захарен сироп (2 супени лъжици захар на половин чаша вода) и 100 мл Байкал ЕМ1. Всичко това добре се разбърква и се прелива в еднолитрова пластмасова бутилка. Над повърхността на течността не трябва да има въздух. В пластмасовата бутилка това лесно се постига, стискайки я и изкарвайки въздуха. Бутилката плътно се затваря и се оставя на тъмно и топло (30° - 35°) място за ферментация. В процеса на ферментация протича усилено отделяне на въглероден двуокис, поради което капачката трябва ежедневно да се отваря и газът да се изпуска. Приблизително след седмица, когато отделянето на газ се прекрати, препаратът е готов. Готовият разтвор се съхранява на тъмно и прохладно (5° - 20°) място не повече от три месеца. Непосредствено преди използване готовият препарат се разрежда с топла нехлорирана вода в съотношение. За повишаване на ефективността на ЕМ5 в разредения разтвор се добавя настойка от треви. Тя се приготвя от растения, притежаващи биологична активност: чесън, бял равнец, живовляк, лайка, червен пипер, листа от моркови. Сместа от тези растения се раздробява (може да се прекара през месомелачка), залива се с вряла нехлорирана вода в съотношение 1:2. Сместа престоява 4-5 дни, като периодично се разбърква. Готовата настойка се прецежда и се съхранява в прохладно място. Добавя се непосредствено преди използване на препарата ЕМ5 в съотношение: на 10 литра разтвор с ЕМ5 се добавят 100-200 мл настойка.

За профилактика пръскането на растенията започва колкото се може по-рано и се повтаря всяка седмица с разтвор в съотношение 1:500. Това се прави вечер или при облачно време. При поява на вредители се увеличава концентрацията – 1:300 и се пръска ежедневно. Препаратът не убива вредителите, но снижава забележимо числеността им и намалява повреждането. В тези случаи е особено ефективно добавянето на настойката от треви. За спестяване на време и труд Байкал ЕМ1 и ЕМ-5 може да се използват едновременно. Затова разредените до нужните концентрации препарати се смесват в еднакви количества. ЕМ5 е особено подходящ за пръскане на цветятя вкъщи, където използването на химикали не е желателно. ЕМ5 има ефект при мана, ръжда и гниене, също така предпазва от листни въшки, акари и др.

От къде да купя Байкал ЕМ1?

Страница с подробна информация за Байкал ЕМ1
Онлайн продажби на цени на дребно на Байкал ЕМ1
Цена на едро на Байкал ЕМ1

За търговско представителство и цени за дистрибутори, моля попълнете онлайн формата за търговско партньорство или се свържете се с нас.
Hyper Group
Hyper Group
Специализираме в областта на управлението и консултирането на инвестиционни проекти в строителството и покупко-продажбата на недвижими имоти, счетоводни услуги и уеб дизайн.
//]]>