Байкал ЕМ1 при отглеждане на малини
Байкал ЕМ1 при отглеждане на орехи
11.04.2015
Приготвяне на работен разтвор с Байкал ЕМ1
21.04.2015

Отглеждане на малини с Байкал ЕМ1

Малините, отглеждани с препарата Байкал ЕМ1 се отличават от тези, отглеждани без него по това, че при първите се повишава добива, имат вкус и аромат на горски малини, а и отглеждането на растенията е лесно.

Малините в дивата природа растат на почви с високо съдържание на хумус, който подпомага храненето на растенията и задържа влагата в почвата. Тези благоприятни условия могат лесно да се постигнат с прилагането на препарата Байкал ЕМ1, като използването му ще увеличи добива, ще подобри вкуса, аромата и полезността на плодовете.

Прилагането на препарата Байкал ЕМ1 може да стане, както при новозасадени малини, така и при стари насаждения. Насажденията с малини се поливат с работен разтвор на препарата Байкал ЕМ1 с концентрация 1:200 [ръководство за приготвяне на работен разтвор ]. По време на вегетация растенияте се поливат с разтвор в съотношение 1:1000.

Когато препарата Байкал ЕМ1 се прилага при неплодородни и заразени почви, той допринася за повишаването на почвеното плодородие и за оздравяването на почвата. Дори и само при еднократно поливане, патогените намаляват, а плодородието се увеличава с 15-30%.

Есента или пролетта, когато обикновено се прави резитба, е най-добре отрязаните издънки да се смелят и да се разпръснат върху почвата. През сезона се прави компост, като се смесват плевели, хранителни отпадъци и смлени малинови издънки. Колкото по-разнообразен е съставът на компонентите, толкова по-висока е хранителната стойност на компоста. Тази смес се разстила върху повърхността на почвата или леко се размесва с нея. Този слой мулч допринася за задържането на влага в почвата. Когато се внесе препарат Байкал ЕМ1 след полагането на мулч, в почвата започват процеси на разграждане на органичните продукти и превръщането им в храна за растенията. Така ще се създадат оптимални условия [почва, богата на хумус] за добра реколта и резултатите ще се видят още през първия сезон на използване на препарата.

Ако вече имате готов ЕМ-компост , може да го разпръснете между малините, като имате предвид, че по време на вегетационния период компоста задължително се полага само в междуредията. Ако площта на малиновите насаждения е много голяма и нямате възможност за приготвяне на компост, то е достатъчно да пръскате и поливате редовно с работен разтвор в съотношение 1:1000.

Пръскане: Малиновите храсти се пръскат 2-3 пъти по време на сезона с разтвор на препарата Байкал ЕМ1 в съотношение 1:1000, като е добре първото пръскане да е в началото на месец май, а последното края на месец август. За един голям храст са достатъчни 1-2 кофи с работен разтвор. Когато пръскате, се уверете, че стъблото, клоните и листата са напълно навлажнени.

Поливане: Препоръчва се поливането да се извършва в сутрешните и вечерните часове. Както при поливането, така и при пръскането, най-голям ефект се наблюдава, когато се прави в периода на пъпкуването и зараждането на плодовете.

Имайте предвид, че не е добре храстите да се поливат през ранна пролет и късна есен. Много ранното поливане през пролетта може да предизвика преждевременно разцъфване, а при последващо застудяване има вероятност цвета да измръзне и да окапе, при което реколтата ще е по-малко. Поливането на малините през късната есен, ще възпрепятстват правилната подготовка на храстите за зимата.

Препоръчва се плодовете да се пръскат непосредствено преди прибирането на реколтата – препарата Байкал ЕМ1 ще ги запази свежи за по-дълъг период и така ще им осигури повече време за транспортиране и съхранение.

От къде да купя Байкал ЕМ1?

Страница с подробна информация за Байкал ЕМ1
Онлайн продажби на цени на дребно на Байкал ЕМ1
Цена на едро на Байкал ЕМ1

За търговско представителство и цени за дистрибутори, моля попълнете онлайн формата за търговско партньорство или се свържете се с нас.