Байкал EM 1 в пчеларството. Защита на пчелите от паразити и болести. - Hyper Group Ltd

Байкал EM 1 в пчеларството. Защита на пчелите от паразити и болести.

Обработка на почвата с Байкал ЕМ1
06.06.2014
Влиянието на Байкал ЕМ1 върху качеството и количеството на пчелния мед
05.01.2015

Oздравяване на пчелите и контрол върху вредителите с Байкал ЕМ1.

За пчеларите използването на EM технология предлага нови възможности за оздравяване на пчелите и контрол върху вредителите.

Прилагането на микробиологичния препарат – Байкал EM1 в пчеларството осигурява значително подобрение на общото състояние на пчелите, което съответно подобрява качеството на пчелните продукти.

Добре известно е, че пчелите са естествен показател за екологична чистота, тъй като пчелите веднага реагират на замърсяването на околната среда. Пчелните семейства отслабват, стават все по-уязвими по отношение на вредители и болести. И тогава, разбира се, всеки сериозен пчелар се опитва да помогне на пчелите, да укрепи и подобри семейството. Подобряването на общото екологично състояние като цяло не е по силите на отделни физически лица, но за тях е възможно укрепването на имунната система на пчелите и подобряването на общото им състояние.

За защита на пчелите от паразити и болести си препоръчват превантивни лечения. Разбира се, за да се избегнат нежелани ефекти върху пчелите и пчелните продукти, лекарствата трябва да са биологични и естествени. Такова средство е Байкал EM1.


Купи Байкал ЕМ1 за 18 лв.

Кликнете на количката за да осъществите покупка на препоръчана цена от вносителя.

Проведени са опити и проучвания, които са показали забележителни резултати на Байкал EM1 в пчеларството.

Байкал EM1 се използва при справянето с проблеми като: американски и европейски гнилец, нозематоза, както и за стимулиране на майката, повишаване на нейното яйцеснасяне и за подобряване на работата на пчелите работнички (увеличава се добива на мед).

План при проведени експериментални проучвания върху използването на Байкал EM1 в пчеларството:

1. Пръскане на пчелите на есен с лекарствен разтвор Байкал EM-1 (2 мл / л вода, 20-25 мл / кошер).

2. През пролетта се дава допълнителна храна на семействата от захарен сироп с добавянето на разтвор от Байкал EM-1 (20 мл. от препарата на 10 литра сироп). Захарният сироп се прави в съотношение на две части захар , една част вода. Това ЕМ-хранене е средство за борба срещу вароатоза.

Получени резултати:

1. В кошерите, обработвани с препарата Байкал ЕМ-1, пораженията от вароатоза са само 5-7%, докато в кошерите, където не е използван препарата – 28% – 32%.

2. След третиране с разтвор на лекарството Байкал EM1 се наблюдава в ранните и интензивни години на пчелите, че има положителен ефект върху интензивността на получаването на мед и на неговите обеми.

3. Наблюдава се увеличаване на размножаването в кошерите, лекувани с лекарствен разтвор Байкал EM1 (средно 0.5 пъти на кошер).

4. В кошерите, обработвани с Байкал EM1 рамката е чиста (няма диария при пчелите).

5. Пролетното подхранване със захарен сироп с добавянето на разтвор на лекарството Байкал EM1 при добавяне на 10 мл. за 1л. сироп стимулира яйцеснасянето (в сравнение с нелекуваните семейства броя на яйцата се е увеличили средно с 3 пъти в кошер).

6. Добавяне на лекарствен разтвор Байкал EM-1 във вода (200мл/10л вода) за пиене на пчелите подобрява общото им състояние, а също така се увеличава интензитета на даването на мед.

7. Общото състояние на семействата в кошера, където се извършва лечението е значително по-добро, отколкото в контролните кошери.

От всичко казано до тук можем да направим следното заключение – резултатите от тестовете дават основание да се съди за положителния ефект от лекарството “Байкал EM1″ върху пчелите и за използване на Байкал EM-1 за защита на пчелите от вредители.

От къде да купя Байкал ЕМ1?

Страница с подробна информация за Байкал ЕМ1
Онлайн продажби на цени на дребно на Байкал ЕМ1
Цена на едро на Байкал ЕМ1

За търговско представителство и цени за дистрибутори, моля попълнете онлайн формата за търговско партньорство или се свържете се с нас.

Купи Байкал ЕМ1 за 15 лв.

Кликнете на количката за да осъществите покупка на препоръчана цена от вносителя.