Отглеждане на домати с Байкал ЕМ1 - Hyper Group Ltd
Оползотворяване на следжътвени остатъци с Байкал ЕМ1
08.06.2015

Накисване на семена от домати в Байкал ЕМ1

Обработката на семената е прост и ефективен прийом, който може да се разглежда като първото звено в системата на използване на препарата Байкал-ЕМ1 за домати. Той дава тласък за ускорено развитие от самото начало на пробуждане на семената. Докато обработеното доматено семе лежи във влажната земя и се готви за порастване, около него се образува обвивка от благоприятна микрофлора, която приготвя храна за него и го защитава от болестотворни организми.
За накисване на семената готовият за употреба препарат Байкал ЕМ1 се разрежда в топла престояла вода (нехлорирана) до концентрация 1:1000. Преди засяване доматените семена се потапят в готовия разтвор и се държат 2-4 часа, като периодично се разбъркват. Дребните семена преди засяване се подсушават, а едрите се посяват веднага.

Работния разтвор се съхранява не повече от 24 часа.

Можете да използвате различни методи за приготвяне на семена, като ги посеете в отделни контейнери, за да определите най-ефективния метод.

Резултати от обработката на семена от домати с Байкал ЕМ1:

Дезинфекцира обвивката на семената;
Увеличава жизнеността на израстването;
Увеличава процента на кълняемост.

Направете бърза поръчка на Байкал ЕМ1

Регистрирайте се при поръчка и получавайте допълнителни отстъпки, като трупате точки за всяка извършена поръчка.

лв.18.00 / бр.

Байкал ЕМ1

 • 500 мл. · 16,9 течна унция
 • Безпл. доставка: поръчка от 20 л.
 • + 18 Бонус точки
 • в наличност
Купете Сега
лв.30.00 / бр.

Байкал ЕМ1

 • 1000 мл. · 33,8 течна унция
 • Безпл. доставка: поръчка от 20 л.
 • + 30 Бонус точки
 • в наличност
Купете Сега

Подготовка на почвата с Байкал ЕМ1 за разсад от домати.

Изчислете времето за обработка на семена от домати, така че те да бъдат засети за разсад в края на февруари - началото на март. Почвата за разсад е подходяща за универсална, или тази, на чиято опаковка е посочена: за отглеждане на домати. Можете сами да подготвите почвата:
Един от способите за използване на препарата Байкал-ЕМ1 е поливането на почвата с разреден разтвор в концентрация 1:100 поне 7 до 10 дни преди посаждане. Разходната норма е 3 л. за 1 кв.м. Почвата е много сложна система със собствена микрофлора и поради това действието на внесения в нея микробиологичен препарат се определя от множество различни фактори. Основното действие на препарата се определя от стимулиращото действие на местната микрофлора. Това може да се обясни с факта, че не всички пригодени за обитаване микрозони са наситени с бактерии, а известна част от намиращите се в почвата микроорганизми са в спящо състояние поради неблагоприятните условия. Препаратът запълва тези пропуски и по този начин съживява и активизира микробиологичната активност на обработената почва. Храненето на растенията до голяма степен зависи от микробиологичната активност. Стимулиращото действие на препарата върху растежа и развитието на растенията, а оттам и върху добива се обяснява с повишаването на достъпността за корените на елементите на минералното хранене. С това може да се обяснят и всички останали положителни ефекти на препарата: здравите, добре подхранени растения са устойчиви на метеорологичен стрес, вредители и болести и дават плодове с високо качество.

Резултати от употребата на Байкал ЕМ1 при домати:

Осигурява високо ниво на потенциален добив;
Активизира микробиологичната активност;
Влияе на структурата на почвата (режим въздух, вода);
Създава оптимален киселинно-алкален баланс;
Ускорява обработката на органични съставки.

Грижи за разсад от домати с Байкал ЕМ1

След появата на разсад, грижата за разсад от домати се състои в спазване на температурни и светлинни условия. Необходимо е да се въртят контейнерите за разсад два пъти седмично за равномерно осветяване, в противен случай разсадът ще бъде изтеглен към източника на светлина.

Първото пръскане (концентрация 1:2000) се извършва 2-3 дни след появата на кълнове. Следващото пръскане се извършва след 10-14 дни и този интервал се запазва за целия период на растеж на разсада. Пресаждането в почвата се извършва не по-рано от затоплянето на земята до 10 градуса.
Във всяко гнездо предварително се внасят шепа зрял ЕМ-компост, разбърква се с почва и лехата се полива с препарата в концентрация 1:100. След 10-12 дни в подготвените гнезда се засажда разсадът и на следващия ден той се пръска с препарата в концентрация 1:1000. Разсадът, получен по такъв начин, се отличава със силни къси стъбла, мощни корени и тъмно зелен цвят на листата. Той се приспособява добре, бързо закрепва след пресаждането в почвата и по-нататък изпреварва в растежа и дава по-ранен и обилен добив от необработените растения.

Режимът на влажност е от особено значение. Избягвайте прекомерното поливане; растенията могат да се разболеят или да умрат. Почвата трябва да е влажна и добре дренирана.

Мнения за Байкал ЕМ1 при третиране на домати

 • Лабораторията по Агрохимия
  Сътрудниците от лабораторията по Агрохимия към Института по зеленчуковъдство и тиквови култури при Академия на аграрни науки на Украйна (гр. Харков) съобщават за своите изследвания при отглеждането на подобни култури. На парцела с домати (сорт „Лагидний”) е установен добър добив, с високи показатели за качество. Без оторяване, първият добив е дал 24,4% от общата реколта, на местата, третирани с тор и минерални подобрители, съответно 26,2% и 31,4%, а на тестовите площи, третирани с „Байкал ЕМ-1-У” – 70,7%. Като цяло, добивът се е увеличил с 54децитона ха в сравнение с контролните площи (без тор и подобрители).
  Лабораторията по Агрохимия
 • Госпожа Коломейцева (гр. Новосибирск)
  Госпожа Коломейцева (гр. Новосибирск) също е получила прекрасна реколта от първоначално слаб и непълноценен разсад. Тя е пръскала листата с разтвор „Байкал ЕМ-1” (концентрация 1:1000), а след три дни е поляла и корените с по половин литър разтвор на едно растение. Повторила след 10 дни – първо подхранила листата и след 5 дни – корените. Доматите се съхранили до Нова година, били гладки, красиви и едри.
  Госпожа Коломейцева (гр. Новосибирск)
 • Госпожа Сморшко (гр. Крупянск)
  Госпожа Сморшко (гр. Крупянск) е обработила два пъти доматите в парника и гниенето им изчезнало. Освен това е установила увеличена продължителност на плододаването (последните домати са обрани преди застудяване).
  Госпожа Сморшко (гр. Крупянск)

От къде да купя Байкал ЕМ1?

Страница с подробна информация за Байкал ЕМ1
Онлайн продажби на цени на дребно на Байкал ЕМ1
Цена на едро на Байкал ЕМ1

За търговско представителство и цени за дистрибутори, моля попълнете онлайн формата за търговско партньорство или се свържете се с нас.