Супермаркет Billa - Hyper Group Ltd
RMS – Risk Management Solutions
14.01.2015
Сдружение Десант
06.01.2015
Покажи всички
  • Задачи Проектиране, ОВК инсталации
С упермаркет „БИЛА” на ул.”Капитан Райчо” – Сграда със смесено предназначение в УПИ V “за смесено предназначение” /10135.3517.447/ кв.13, 15м.р., гр.Варна – III етап.

Обектът разполага с РЗП 6500m2 и е собственост на верига супермаркети Billa, които от своя страна са част от REWE груп.

Задачата на нашия екип беше проектиране с акцент върху високо ефективни системи, комбииране на различен вид източници на енергиия с цел оптимален разход на енергия, както следват :

системи – централна водно-помпена климатична инсталация; енергийни източници – термопомпен чилър и газови котли; Децентрализирана климатизация с термопомпени агрегати на директно изпарение тип Sky Air. Вентилационни рекуперативни системи;

заложени мощности термопомпени агрегати: Qот=191kW; Qох=170kW;

заложени мощности газови котли: Qот=320kW.

Billa Супермаркети

Първият магазин от верига Billa е създаден във Виена през 1953г. от Карл Влашек.

Наименованието Billa идва от съкращение на немското Billiger Laden (евтин магазин. През 1999 година Billa стъпва и в България като регистрира юридическото лице “Билла Недвижимости“ ЕООД.

Билла се позиционира в сегмента най-добро съотношение качество/цена. Клиентите могат да намерят постоянно най-големия брой и разнообразие от трайно наложени ценови инструменти и промоционални активности.

Магазини Билла предлагат качество и свежест на максимално изгодна цена.

Клиентите на веригата могат да намерят и познатите със своето качество и свежест месо, хляб, плодове и зеленчуци, деликатеси, както и всичко необходимо за ежедневното пазаруване сред асортимент от специално подбрани, качествени стоки и топ марки.

Billa e част от REWE груп, които от своя страна регистрират оборот от 39.2 милиарда Евро нето, имат 12 000 филиала в Германия и в още 12 Европейски страни, REWE груп се нарежда на трето място на европейския пазар.

В Германия за REWE работят 135,799 служители и 9 146 търговски обекта като супермаркети, дискаунтни и специализирани магазини, търговски центрове, туристически бюра. Конкретно в хранителната област, където е и основната търговска дейност на концерна, годишният оборот е 32.5 милярда Евро, при специализираните магазини – 2.5 милярда Евро, а в туризма – 4.1 милиарда Евро.

Проектиране на всички видове ОВК инсталации

Ако се нуждаете от проектиране на ОВК инсталации, проектиране на пасивни и активни соларни инсталации за отопление и за подготовка на топла вода за битови нужди, предпроектно остойностяване и др., моля свържете се с нас.


Хора, с които да се свържете

Ако имате въпроси, които се нуждаят от бърз отговор можете да се свържете с нашия екип.

Веселин Кленски


Петър Амеров